fancy-imagebar
Welkom bij 'Wij zijn familie'

Deze stamboom is voor het laatst bijgewerkt op 16 november 2018.

Deze website bevat de genealogische gegevens van de voorouders van mijn kinderen: de families Knegt, Honig, Pijpers, De Leeuw, Demuijnck en Berkhout.

Bovenin het menu kunt u een keuze maken uit de verschillende genealogieën.

Persoonsgegevens op deze website mogen alleen worden gebruikt voor persoonlijke doeleinden. Ander gebruik van deze gegevens is uitdrukkelijk niet toegestaan. De gegevens op deze site komen uit openbare bronnen (archieven, kranten, websites, etc), uit eigen bron of zijn afkomstig van familieleden. 

De persoonsgegevens van levende personen in deze stamboom vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid

Bezoekers hebben toegang tot (beperkte) gegevens van overledenen: personen die meer dan 10 jaar geleden zijn overleden of personen die meer dan 120 jaar geleden zijn geboren

Leden hebben toegang tot:

  • gegevens van overledenen
  • (beperkte) gegevens van levende personen aan wie zij verwant zijn in de eerste of tweede graad (grootouder - ouder - kind - kleinkind - oom/tante)
  • eigen gegevens

Stamboomonderzoek is nooit klaar. Regelmatig wordt nieuwe informatie toegevoegd op deze website. Kom dus gauw nog eens terug!

Geschiedenis van de familie Honig

De familie Honig De stamboom van de familie Honig gaat terug tot 1620. Rond dat jaar is de stamvader, Johannes Honig geboren in het gehucht Oberdorfelden, Duitsland. Johannes Honig vestigde zich in 1651 in Hanau waar hij als linnenwever en soldaat de kost verdiende.

Zijn beide zonen Christian en Johann Georg genoten een voor die tijd first-cIass opvoeding. Beiden waren leerling aan het Paedagogium te Hanau (een latijnse school) .

Dat zij uit een vooraanstaande familie kwamen blijkt ook uit het illustere gezelschap dat zich bevond aan het doopvont van de kinderen van Johann Georg.

Bij de doop van zijn oudste zoon, Johan Friedrich Ludwig Christian Honig in 1686, waren de peten Jonker Johann Christian Friedrich Ludwig von Dorfelden en zijn zuster Freule Sibylle Catharina Helena von Dorfelden aanwezig. Bij de doop van diens broer Johann Ernst Honig in1692 waren de peten Herr Johann Ernst Varnbüler zu Greifenberg, Kanselier van Hanau (1630-1712), en zijn vrouw aanwezig. Van deze laatste zoon stamt de Nederlandse tak stamt in rechte lijn af.

In 1755 wordt diens kleinzoon, Johann Christoph Honig in het plaatsje Holzappel geboren. Waarschijnlijk zal het zeer bescheiden grondbezit. dat zijn vader in Palzdorf bezat, geen plaats aan twee zonen hebben kunnen bieden en daarom verlaat Christoffel (want zo komt de naam in Utrecht het meest voor) het ouderlijk huis om elders zijn geluk te beproeven,Ondernemingslust en durf moeten de karaktertrekken van deze immigrant geweest zijn die als burger van de stad Utrecht werd ingeschreven op 5 augustus 1788. Het jaar daarop volgend huwt hij de Nijmeegse Sophia Labée en samen lukt het hun de gezonde basis te leggen voor de galanteriehandel, die in de volgende generaties een landelijke bekendheid zou krijgen.

De naam Honig komt veelvuldig voor. Zo bestaan er alleen al in Nederland een tiental verschillende families Honig, die onderling niet verwant zijn. Ook in Wenen en omgeving bestonden verschillende families Honig, waaronder enige van Joodse afkomst. Hetzelfde geldt voor Londen. Onze stamboom vindt zijn oorsprong in Duitsland en is via Utrecht Nederland binnen gekomen.

Bron: Geslacht Honig (Hanau a. Main - Utrecht) door B. Buitenrust Hettema

Statistieken — Stamboom Honig

Deze stamboom werd het laatst gewijzigd op 16 november 2018.

Personen
Mannen
508
50,5%
Vrouwen
498
49,5%
Totaal aantal achternamen
Gezinnen
Bronnen
Mediaobjecten
Opslagplaatsen
Totaal aantal gebeurtenissen
2.026
Totaal aantal gebruikers
10
Laatste geboortejaar
2007
Deze informatie is privé en kan niet getoond worden.
Laatste jaar van overlijden
2016
Deze informatie is privé en kan niet getoond worden.
Gemiddelde leeftijd bij overlijden
57
Mannen: 54   Vrouwen: 59
Gemiddeld aantal kinderen per gezin
1,62
Uitgelicht

Hofleverancier firma Bosch-Honig

Firma Bosch-Honig Opgericht door Johann Christoph Honig, de stamvader van de Nederlandse tak van de familie Honig.

 

Lees hier het hele verhaal over deze jonge Duitse immigrant.

Brief aan de Gouverneur van Pasoeroean

Brief Marinus Johannes Honig 1858Brief van de resident van Pasoeroean (Pasuruang) aan de gouverneur-generaal, betreffende akte van verblijf voor Marinus Johannes Honig.

Toon persoon — Marinus Johannes Honig

 

Alien Passengers for the United

Passagierslijst RMS Mauretania Catharinus Honig 1912Eind 18e-, begin 19e eeuw waagden veel familieleden de overtocht naar het beloofde land, op zoek naar een beter leven.

Onder hen waren: Catharinus Honig, Arie Honig, Rina Janse, Jopi Toni Honig, Robert van Nugteren, Lena Romijn, Bessie van Nugteren, Henry Rademakers en Maria Romijn

 

De familie Honig van den Bossche

Publicatie naamswijziging Anton Honig van den Bossche 1913

De achternaam Honig van den Bossche is in 1913 in gebruik genomen door Anton Honig, zoon van Marinus Johannes Honig en Joanna Jacoba Dorothea van den Bossche. Sindsdien voeren zijn nazaten de achternaam Honig van den Bossche, maar leden van deze familie hebben dus dezelfde stamvader.

Toon gezin — Marinus Johannes Honig en Joanna Jacoba Dorothea van den Bossche

Toon persoon — Anton Honig van den Bossche