fancy-imagebar
Welkom bij 'Wij zijn familie'

Deze stamboom is voor het laatst bijgewerkt op 31 juli 2018.

Deze website bevat de genealogische gegevens van de voorouders van mijn kinderen: de families Knegt, Honig, Pijpers, De Leeuw, Demuijnck en Berkhout.

Bovenin het menu kunt u een keuze maken uit de verschillende genealogieën.

Persoonsgegevens op deze website mogen alleen worden gebruikt voor persoonlijke doeleinden. Ander gebruik van deze gegevens is uitdrukkelijk niet toegestaan. De gegevens op deze site komen uit openbare bronnen (archieven, kranten, websites, etc), uit eigen bron of zijn afkomstig van familieleden. 

De persoonsgegevens van levende personen in deze stamboom vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid

Bezoekers hebben toegang tot (beperkte) gegevens van overledenen: personen die meer dan 10 jaar geleden zijn overleden of personen die meer dan 120 jaar geleden zijn geboren

Leden hebben toegang tot:

  • gegevens van overledenen
  • (beperkte) gegevens van levende personen aan wie zij verwant zijn in de eerste of tweede graad (grootouder - ouder - kind - kleinkind - oom/tante)
  • eigen gegevens

Stamboomonderzoek is nooit klaar. Regelmatig wordt nieuwe informatie toegevoegd op deze website. Kom dus gauw nog eens terug!

Familie demuijnck

De wortels van de familie Demuijnck liggen in Ardooie. Een klein plaatsje tussen Brugge en Kortrijk in het Belgische West-Vlaanderen. Latere generaties verplaatsten zich ook naar omliggende gemeentes, zoals de gemeente Izegem waar veel van onze voorouders vandaan komen.

Voor zover bekend hebben slechts 2 familieleden België ingeruild voor Nederland. In 1890 vestigt Célestine Nathalie Bouckaert zich samen met haar zoon Hypolite Emile Demuijnck in Rotterdam om hier een nieuw leven op te bouwen.

Hypolite trouwt hier met de Rotterdamse Antoinetta Zeeuwe en samen stichtten zij een gezin. Volgens de familienamen databank woonden er in 1947 15 mensen in Nederland (allen in Rotterdam) met de achternaam Demuijnck. In 2007 worden er 14 personen geteld die de achternaam Demuijnck dragen. Hiervan wonen ook dan nog de meesten in de regio Rotterdam. Deze personen stammen hoogtwaarschijnlijk allemaal af van Hypolite Demuijnck en zijn vrouw Antoinetta.

Omdat hun vader Belg was, kregen alle kinderen automatisch de Belgische nationaliteit. Dit wordt duidelijk door de huwelijkakten van de kinderen, waarop de tekst "Bruid(egom) is Belgisch onderdaan" wordt vermeld.

Statistieken — Stamboom Demuijnck

Deze stamboom werd het laatst gewijzigd op 31 juli 2018.

Personen
Mannen
105
52,2%
Vrouwen
96
47,8%
Totaal aantal achternamen
Gezinnen
Bronnen
Mediaobjecten
Opslagplaatsen
Totaal aantal gebeurtenissen
336
Totaal aantal gebruikers
10
Laatste geboortejaar
2016
Deze informatie is privé en kan niet getoond worden.
Laatste jaar van overlijden
2012
Deze informatie is privé en kan niet getoond worden.
Gemiddelde leeftijd bij overlijden
49
Mannen: 42   Vrouwen: 58
Gemiddeld aantal kinderen per gezin
1,69
Uitgelicht

Belgische roots

Doopakte Petrus Josephus Demuijnck 1758

Aan de achternaam is al te zien dat onze voorouders uit België afkomstig zijn. De stamvader van de familie Demuijnck, Ludovici Demuijnck, werd geboren rond 1730 in het plaatsje Ardooie in West-Vlaanderen. Pas aan het einde van de 19e eeuw kwam de familie Demuijnck naar Nederland. Moeder Célestine Nathalie Bouckaert vestigde zich met haar enige zoon Hypollite Emile Demuijnck in Rotterdam. Zoon Hypollite trouwde in Rotterdam met Antoinetta Zeeuwe, met wie hij 8 kinderen kreeg.

Toon gezin - Hyppolite Emile Demuijnck + Antoinetta Zeeuwe

André Hazes

André HazesWij zijn er trots op dat één van Neerlands grootste volkszangers, weliswaar aangetrouwd, deel uitmaakt van deze stamboom.

Toon persoon - Andreas Gerardus ‘André’ Hazes

Wijzigingen in de laatste 90 dagen
Er zijn geen wijzigingen aangebracht in de laatste 90 dagen.